A Fiat mindent megtesz, hogy az Alfa Romeo újjászületését jelképező 4C beváltsa a hozzá fűzött reményeket. Promóvideók hadával bombázzák a közönséget, és hogy az üzenet jobban átjöjjön, ismert arcok szájába adják a reklámszöveget.

Természetesen a legjobb, ha szakmabeli az illető, és az olaszoknál éppen akad pár F1-hez köthető pilóta, akiknek elhisszük, ha dicsérnek egy autót. Először Marc Gene kergette körbe a 240 lóerős, középmotoros sportautót Jaramában, kifejezetten azzal a céllal, hogy mosolyt, vagy rémületet csaljon utasai arcára.

Most viszont a móka helyett némi szakértői kommentárt kapunk egy másik Ferrari-tesztpilóta, a háromszoros futamgyőztes Giancarlo Fisichella tolmácsolásában. Az olasz pilóta a márka által az 1960-as évek óta használt Balocco tesztpályán tett pár próbakört, és írta le pár rövid mondatban az autó kiemelkedő vezethetőségét. A felvételek alapján nincs okunk kételkedni, az ultrakönnyű, 850 kilogrammos apró sportkupé mély, velőtrázó tónusú motorhanggal fickándozott a pályán, és láthatóan valódi mosolyt csalt a sokat látott sofőr arcára.