Nico Rosberg azt követően, hogy majdnem lerajtolta Sebastian Vettelt, sokáig a második volt a Szingapúri Nagydíjon, de végül meg kellett elégednie a negyedik hellyel. Ross Brawn csapatfőnök szerint a legrosszabb pillanatban érkezett a safety car a pályára, Rosberg és csapattársa, Lewis Hamilton azonban mérgelődött egy sort a stratégiai döntések miatt.

“Nem hiszem, hogy a maximumot hoztuk ki a mai napból, itt-ott hibázgattunk” – vélekedett Rosberg, aki az első kanyarba még elsőként fordult, de nem tudott elég rövidet fékezni. “Nem tudom, hogy tényleg vállalnunk kellett azt a kockázatot, hogy kint maradunk a biztonsági autónál, ezt talán jobban is kezelhettük volna. Aztán lassú volt a kiállásom, Webber megelőzött, és a tetejébe még az első szárnyamra is gumidarab ragadt.”

“A biztonsági autótól kezdve ez egy nagyon nehéz verseny volt. Sok különféle stratégia volt, és úgy érzem, valószínűleg mi is választhattunk volna jobbat. Nem tudom, hogy így előrébb kerültem volna, de nem volt ideális ez a nap.”

Hamilton sem volt boldog. “Ezzel a hétvégével egészen biztosan nem lehetünk elégedettek” – mondta az angol, aki azt hitte, a harmadik helyért harcol, mert rosszul olvasta le a tábláját. “Csalódott vagyok az eredménnyel, főleg azt figyelembe véve, hogy milyen keményen nyomtuk végig. A stratégia nem volt olyan jó, mint reméltük.”

“Ami a világbajnokságot illeti, az elszállt. Megpróbálom elkapni Fernandót valahogy, és segíteni a csapatot, hogy megelőzzük a Ferrarit a konstruktőri versenyben.” A Ferrari előnye mindössze hét pont.