Mark Webber óriási vágtával akarta zárni a Szingapúri Nagydíjat, jó esélye volt rá, hogy a dobogóra is felér, de a Red Bullban már nem bírta az Olaszországban is vacakoló sebességváltó, a legutolsó körön lángoló autóval húzódott félre.
Az év végén visszavonuló veteránt a levezető körön aztán jó barátja, Fernando Alonso vette fel, az ausztrál a Ferrari oldaldobozán ülve taxizott be a bokszutcába.
Az eset amúgy “csak” viszonzás, ugyanis két évvel ezelőtt, a 2011-es Német Nagydíjon épp Webber fuvarozta be ugyanígy Alonsót. (A videón 2:10-től)
Persze nem ők voltak az elsők: a páros valószínűleg Ayrton Senna és Nigel Mansell 1991-es silverstone-i esetéből vette a példát, amikor a brit oroszlán hazai győzelme után vitte be a brazil mclarenest a célba – a jelenet a Forma-1 legemlékezetesebb pillanatai közé tartozik a mai napig.
1986, Mexikói Nagydíj – Nelson Piquet felveszi a Ligier-vel leálló Philippe Aliiot-t, és korábbi két utasát, a szintén ligier-s Rene Arnoux-t és az akkor ferraris Stefan Johanssont.
1997-ben Hockenheimben Michael Schumacher Ferrariját lovagolta meg a jordanes Giancarlo Fisichella.
Az autón fuvarozást egyébként tiltják a szabályok, be is idézték a versenyzőket, de két éve a Nürburgringen elnézték már ezt nekik a stewardok, így a precedens alapján elvileg most sem lehet gond – azonban azt is tudjuk, hogy mennyire következetlenek a Forma-1-es versenybírók…

F1: Alonso visszaadta az ingyenfuvart 1