Nico Rosberg kis híján meglepetést okozott a Szingapúri Nagydíj időmérőjén, amikor utolsó körén alig kilenc századra közelítette meg a már a garázsban álldogáló Sebastian Vettelt.
Rosberg második helyéhez képest a másik mercedeses, Lewis Hamilton 5. helyezése csalódást keltő, a 2008-as bajnok nem volt elégedett önmagával:
“Világos, hogy az autó gyorsabb volt annál, mint amiit nekem sikerült kihoznom belőle ma este, így természetesen bosszantó, hogy nem tudtam előrébb végezni, úgy, mint Nico. Nincs jó napom, de ilyen az élet. Holnap igyekszem fordítani, a futamon nyomom majd, ahogy csak bírom. Vannak előttem olyanok, akiket elkaphatok, szóval a cél a dobogó lesz számomra.”
A top10 másik angolja, Hamilton volt csapattársa, Jenson Button nagyjából elégedett volt a 8. hellyel.


“Nagyjából oké volt az időmérő, a 8. hely körülbelül az, amit tudunk. Az autó jónak tűnt, elfogadható az eredmény. Ezen a hétvégén sok beállítási munkát végeztünk, hogy javítsuk az autót, és elégedett vagyok ezzel. Majd meglátjuk, mi lesz holnap. Valószínűleg érdekes lesz a verseny, mert a gumik elég furán viselkednek, szuperlágyon mintha egy másik autót vezetnénk, így sok eltérő stratégia lesz. Az előttünk lévőket nehéz lesz megelőzni, de majd meglátjuk. Ez mindig egy kemény verseny, de pontosan erre készültünk.”