Bár a Mercedesnél, és néha a csapaton kívülről is mondogatják, hogy Nico Rosberg és Lewis Hamilton párosa pillanatnyilag a Forma-1 legerősebbje, a 2008-as bajnok jövőre maga is lemond erről “címről” a Ferrari javára, ahol két bajnok, Fernando Alonso és Kimi Räikkönen vezet majd.
“Le akarjuk győzni a Ferrarit. Idén megverhetjük őket a konstruktőri bajnokságban, de aztán erősebb lesz a csapat. Kimi szenzációsan vezet idén, és gondolom jövőre is így lesz. Fernando szintén szenzációs. Az emberek minket emlegetnek a legerősebb párosként, de szerintem ezután nekik jár majd ez” – mondta Szingapúrban.
Ugyan Hamilton és Alonso igen feszült évet vitt a McLarennél 2007-ben, az angol – sokakkal ellentétben – úgy véli, hogy a Ferrarinál nem lesz hasonló balhé jövőre.
“A két legjobb versenyző egy csapatban – érdekes lesz látni a csapatdinamikát, hogy mi lesz ebből. Én csak hátradőlök és figyelek majd. Egyelőre nem véleményezek.” 
“Azonban úgy érzem, mindketten (Alonso és ő maga) sokat értünk azóta. A kapcsolatunk sokat javult. Biztos vagyok benne, hogy Felipével is jó a viszonya, és felteszem, hogy Kimivel is az lesz jövőre.”