Kimi Räikkönen ferraris újraszerződtetéséről mindenkinek van véleménye, tegnap az 1997-es világbajnok, Jacques Villeneuve is elmondta a magát. Szokás szerint sarkosan.
“A Ferrarinál teljesen megőrültek. Räikkönen gyorsan tud vezetni, de nem tud a mérnökökkel dolgozni, nem tudja fejleszteni az autót és nem megy szponzori rendezvényekre” – nyilakozta a német Bildnek.
Villeneuve állításai közül amúgy maga a csapatfőnök, Stefano Domenicali cáfolta a háttérmunkára vonatkozó részeket, míg a PR-kötelezettségeket illetően nemrég az elnök, Luca di Montezemolo tett megjegyzést: “Remélem, hogy az ő PR-tevékenysége a győzelmekből, a szorgos munkából és a gyakori maranellói jelenlétből áll majd. Egyedül Alonso sem vihet mindent” – mondta Räikkönenről.
Bár Alonso csütörtökön azt mondta, ő maga is a finn szerződtetését javasolta a csapatnak, nagyon sokan meg vannak győződve róla, hogy a két világbajnok viszonya előbb-utóbb csúnya balhéba torkollik.
Ezt mondta már Michael Schumacher, Felipe Massa és Jenson Button is, és az olasz Gazzetta dello Sportnak nyilatkozva az egykori Renault-, Ligier- és Ferrari-versenyző Rene Arnoux is hasonlót fejtegetett.


“A béke 3-4 futamig tarthat majd. A tartást illetően szerintem Alonso a gyengébb kettejük közül. Emlékszünk, mi történt a McLarennél Hamilton mellett? Rövid életű volt a nyugalom. Remélem, hogy tévedek, de a konstruktőri bajnoki címhez két erős pilóta kell. Az egyikük azonban méregzsák, a másikuk viszont közönyös. Minden vasárnap ott lesz a robbanás kockázata. Viszont semleges szemlélőként tetszik, hogy meglépték ezt a Ferrarinál.”   
Arnoux odáig ment, hogy szerinte Räikkönen lehet a jobban teljesítő a két versenyző közül:
“Räikkönen sokkal érettebbnek látszik manapság. Igen, még ma is olyan figura, amilyen, de Lotusnál nagyon egyenletesen teljesített. Mivel Grosjean még csak közepes versenyző, a csapat szinte csakis rá támaszkodott.”
“Alonsónak elég rossz a természete, ami persze a pályán, a harcban még előny is lehet. Akkor viszont már hátrány, ha a csapaton belüli megosztásra, feszültségkeltésre használja. Hogy őszinte legyek, én szeretném látni, hogy Alonso tényleg olyan jó-e, mint ahogy mondják róla. Barcelonában elképesztő, mesteri versenyt futott, de aztán jó néhány futamon keresztül semmit sem mutatott.”