A ferraris bejelentés napja óta tudjuk, hogy mennyire “fáj” a Lotusnak Kimi Räikkönen távozása, de a csapatfőnök, Eric Boullier azt mondja, nem akarnak sokáig keseregni.


“Ilyen az élet a paddockban. Örülök, hogy két évvel ezelőtt mertünk kockáztatni Kimivel, szép mézesheteink voltak ebben a két szezonban. Most viszont a Ferrarihoz megy, ilyen az élt. A Lotus és Kimi párosa a népszerűség és az eredmények szempontjából is jól működött, szóval egy kicsit elszomorító, de nem nagy csapás. Lapozzunk, kezdjünk új történetet” – mondta az Autosportnak Szingapúrban. 
A fő kérdés immár Räikkönen pótlása. Az elmúlt héten két fő jelölt, Nico Hülkenberg és Felipe Massa szerepelt a hírekben, de Boullier azt mondta, a lista “valójában igen hossz, érdekes nevekkel, meglepő csapatoktól.”
“Tény, hogy a szem előtt lévőkkel, a piacon lévő Massával és Hülkenberggel tárgyalunk. De a listánk hosszabb, jóval hosszabb.”
A Lotus jó ideje pénzügyi nehézségekkel küzd, de Boullier határozottan állítja, hogy a szponzori hátszél nem lesz szempont a választásnál:
“Én a győzelemért és nem a pénzügyi nyereségért vagyok versenyben. Csapatfőnökként így vagyok ezzel, és egy Forma-1-es csapat szempontjából is fontos, hogy az érdemek, eredmények alapján válasszon versenyzőt, olyat, aki illeszkedik a sportstratégiába, nem pedig a szponzori pénzek miatt.”