Az egyik legkeményebb verseny vár a hétvégén a Forma-1-es mezőnyre, a lassú szingapúri pályán ráadásul ismét borulhat az erősorrend. “Megpróbáljuk visszaszerezni a lendületet, amit az elmúlt két versenyen elvesztettünk” – mondta Toto Wolff, a Mercedes sportigazgatója. “A maximális leszorítóerejű beállításokhoz való visszatérés kedvez az autónknak, talán az erősorrend újabb felborulását látjuk majd.”

Nico Rosberg nagyon kedveli Szingapúrt. “Ez az egyik legjobb hangulatú hétvége az évben” – fogalmazott a német. “Fizikai szempontból ez az egyik legkeményebb hely, mert sok a kanyar, és kevés az egyenes, ahol pihenni lehetne.”

“Az idei versenyre a sikánt kivették a pályából, aminek örülök. A vonalvezetés kedvez nekünk, úgyhogy remélem, jó hétvégénk lesz. Az eddigi legjobb eredményem egy második hely Szingapúrból, természetesen jó lenne javítani ezen.”

Lewis Hamilton is szívesen utazik Szingapúrba. “Mindig élveztem az itteni szokatlan időrendet” – így az angol. “Nem nehéz, ha valaki jól meg tudja tervezni az étkezését és alvását. A pálya kedvez a stílusomnak, az egész kört végig kell dolgozni. A lehető legtöbbet szeretnénk kihozni az utolsó hét versenyből.”