Whiting a leendő rajtrácson, szemmel láthatóan elégedetten

Whiting a leendő rajtrácson, szemmel láthatóan elégedetten

Ahogy arra számítani lehetett, az előzetes 2014-es versenynaptárba végül nem került be a New Jersey-i futam, a szervezők azonban még bíznak benne, hogy jövőre meg tudják rendezni a versenyt. A szervezőknek százmillió dollár hiányzik, hogy befejezzék a munkát a kijelölt városi pályán, és ugyan a hitelkérelmet már hónapokkal ezelőtt beadták, pénz továbbra sincs.

Ecclestone hivatalosan nem dobta a versenyt, a szervezőknek továbbra is szerződésük van, amely ad néhány hónapot a pénz összeszedésére. Ez elvileg novemberben jár le, ami főleg azért érdekes, mert az FIA Motorsport Világtanácsa várhatóan szeptember 27-én véglegesíti a versenynaptárat, a határidő pedig ezek szerint jóval ezt követően jár le.

New Jerseynek létfontosságú, hogy a futam bekerüljön a szeptember végén jóváhagyásra kerülő naptárba, mert ez adna egy kis lélegzetvételnyi időt a pénz összeszedésére. A promóter Leo Hindery Jr. állítólag gondoskodott róla, hogy az FIA felé minden olyan összeg befizetésre kerüljön, amely szükséges az előzetes naptárban való szerepléshez.