A múlt szerdán hivatalossá vált, hogy Kimi Räikkönen az idény végén elhagyja a Lotust, hogy 2014-től régi csapatánál, a Ferrarinál versenyezzen Fernando Alonso partnereként. A finn azt mondja, a bejelentés rövid távon semmin sem változtat számára.
“Talán most már nem kérdezgetik majd annyit, hol leszek jövőre. De lehet, hogy mostantól még több kérdést kapok. Ami viszont a versenyzést illeti, semmi sem változik, minden futamon ugyanúgy nyomom majd, hogy a lehető legjobb eredményt hozzam.”
Ezen a hétvégén a szingapúri éjszakai futam következik, ami eddig nem volt eredményes Räikkönen számára, így különösen szeretne jól szerepelni a délkelet-ázsiai városállam utcáin, főleg, hogy Spában és Monzában is pont nélkül zárt:
“A három eddigi futamom után még van egy kis elintézetlen ügyem Szingapúrban, ugyanis tetszik a pálya, de még nem voltam ott dobogós. Ez nem jelenti azt, hogy ne lennék gyors, úgy hallottam, hogy enyém ott a körrekord még 2008-ból. De abban az évben összetörtem az autót, mialatt az 5. helyért küzdöttem, 2009-ben a 10. lettem, tavaly meg a 6., ennél többet szeretnék idén.”
“A két nullázós hétvége után jó lesz egy olyan pályára érkezni, amely valószínűleg jobban fekszik majd az autónknak. Legalábbis úgy tűnik, hogy a nagyobb leszorítóerővel jobbak vagyunk. Mondjuk az autó meglepően jó volt Monzában is a futamon, kár, hogy a rajtnál időt veszítettem. Az orrkúpcsere után egyáltalán nem volt rossz a versenytempó.”
A Belga és az Olasz Nagydíj nem hozott pontot Räikkönennek, miközben az éllovas Sebastian Vettel mindkét versenyt megnyerte, a finn hátránya 88 pontra nőtt, a bajnoki esélyeket már ő maga is búcsúztatja:
“Nullázásokkal nem lehet bajnoki címet nyerni, nekem pedig két futamom is volt pontszerzés nélkül, szóval nem épp ideális a helyzet. Azért vagyok itt, hogy versenyezzek és a lehető legtöbb pontot hozzam. Persze mindenki más is erre hajt, szóval csak annyit tehetünk, hogy nyomjuk és reménykedünk, hogy az idény fennmaradó részében lesz még pár jó versenyünk, aztán majd meglátjuk a végén, mi a helyzet a bajnoksággal.”