A korábban 1963 és ’70, majd 1986 és ’92 között rendezett Mexikói Nagydíj jövőre visszatér a Forma-1-be, legalábbis a 2014-es naptártervezetben szerepel.
A versenynek korábban is otthont adó Autodromo Hermanos Rodriguez pályát persze megfelelő szintre kell hozni a Forma-1 fogadásához, ezért a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) műszaki és biztonsági főmegbízottja, egyben az F1 állandó versenybírója, Charlie Whiting a héten szemlét tartott.
Az FIA-szakembert a rendezvényszervező OCESA igazgatója, Federico Alaman, az új austini Amerikai nagydíj atyja, Tavo Hellmund és az FIA egyik alalnöke, a rendszeresen versenybírói feladatot is ellátó Jorge Abed elkísérte, valamint ott volt a Forma-1 “udvari tervezője”, Hermann Tilke egyik közeli munkatársa is, hogy felmérje a pályán szükséges módosításokat.
Munka bőven lesz, ugyanis az egész infratruktúra elavult, lerobbant, a Forma-1-es versenyengedély megszerzéséhez igen csak gatyába kell rázni a mexikóvárosi helyszínt. A felújításokra nagyjából egy év van, hiszen az előzetes versenynaptárban a november 7-9-ei hétvégén szerepel a futam.