Schumacher: Vettelt még sokáig kifütyülik 2

A győzelmet győzelemre halmozó Sebastian Vettelre egyértelműen kezd ráunni a Forma-1-es szurkolók egy része, emellett a malajziai “hátba szúrás” sem tett jót a megítélésének, így idén minden korábbinál erősebb visszajelzéseket kap.
A háromszoros – hamarosan valószínűleg négyszeres – világbajnokot lehuhogták a kanadai dobogón, Silerstone-ban a kiesésekor is ezt kapta a brit közönségtől, a múlt hétvégén pedig az Olasz Nagydíj megnyerése után fújolták a tifosók Monzában. (Igaz, ez utóbbit tavaly a McLarennel győző Lewis Hamilton is megkapta.)
Az olaszok viselkedése egyébként még a Ferrari-elnök Luca di Montezemolo rosszallását is kivívta, kedden a Frankfurti Autószalonon megemlítette a dolgot: “Hálás vagyok a fantasztikus szurkolóinknak, azonban a fújolás nélkül is meglettünk volna.”
A hétszeres világbajnok Michael Schumacher ugyan nagyon fényes jövőt jósol utódjának, még a saját rekordjainak megdöntését is kinézi Vettelből, de a fújolással kapcsolatban nem sokkal kecsegteti a Red Bull-ost.
“Engem sem szerettek mindig. Ahhoz kell a vörös overall is” – mondta a Bildnek Schumi, aki ötször nyerte meg az Olasz Nagydíjat, mindannyiszor ferrarisként.
“Elismerik Sebastian teljesítményét, de nem mindig képesek elvonatkoztatni az érzelmektől” – mentegette az F1 legelkötelezettebb, legfanatikusabb drukkereiként ismert tifosókat.
Nem kizárt azonban, hogy egy napon Vettelt is ünneplik majd az olaszok, hiszen évek óta emlegetik a Ferrarival kapcsolatban, ő maga is flörtöl a maranellói gárdával, 2016 környékén akár a vörös autóba is átülhet majd.