A Mercedes korábbi motorsportfőnöke, Norbert Haug az osztrák Servus TV-ben nyilatkozva arról beszélt, hogy szerinte a nagy technikai változásokat hozó 2014 már Lewis Hamiltonék éve lehet Forma-1-ben.
A német szakember elismerte, hogy a riválisok számára idén már “gyakorlatilag lehetetlen” lenne a Red Bull elkapása, de “úgy gondolom, jövőre nagyon jó helyzetben lesz a Mercedes.”
“A Red Bullnak is öt évig tartott a csapat felépítése. Ez a Mercedes negyedik szezonja, szóval szerintem minden a terv szerint halad. Úgy hiszem, hogy jövőre a világbajnoki címért fognak küzdeni” – magyarázta Haug, aki 2012 végén azonban azért (is) távozott a posztjáról, mert a gyári alakulatnak nem sikerült az eredetileg három idényre tervezett élre kapaszkodás. 
A német motorsport-veteránt Gerhard Berger nemrég tett kijelentésével is szembesítették, miszerint az előzéseket segítő DRS Forma-1-es bevezetése hiba volt. 
“Jó szándékkal hoztuk be, de visszatekintve tényleg kérdéses, hogy valódi előzés-e az, amikor az egyik autó szárnya nyitva van, a másiké nincs. Akkor döntöttünk erről, amikor a futamok unalmasak voltak, de mostanra úgy tűnik, hogy túllőttünk a célon.”