Szeptember 12-én, azaz csütörtökön a magyar mozikban is bemutatják a Niki Lauda és James Hunt világbajnoki küzdelmét feldolgozó Hajsza a győzelemért (Rush) című filmet.
Miután nekünk volt szerencsénk a keddi elővetítésen látni a művet, őszintén ajánljuk mindenkinek, aki szereti a Forma-1-et, a gyors autókat, a 70-es éveket, vagy úgy egyáltalán, az izgalmas, megindító és elgondolkodtató filmeket.
Az Oscar-díja Ron Howard megcsinálta az eddigi legjobb autóversenyzős mozit, amelyben a valós események ízléses mértékben lettek “feltupírozva”, az autók, a versenyek eseményei, a dráma, az érzelmek és a humor közel tökéletes arányban keverednek. 
Daniel Brühl megszólalásig, sőt, azon túl is kiköpött Niki Lauda a filmben, és Chris Hemsworth is nagyon jól adja el a playboy Huntot. A film ugyan világosan szembeállítja a két főszereplőt, de nem mond ítéletet, a nézőre bízza, kivel azonosul inkább.
A versenyjelenetek, az akciók igen látványosak, és a CGI is ritkán lóg ki, azonban a közeliek mennyisége talán egy kicsit zavaró, bár ez ízlés kérdése.
Természetesen lehet találni részleteket, amelyek alapos F1-es ismeretek birtokában kikezdhetők, és egy – erőszakos – jelenet a Huntot egykor személyesen ismerők szerint sosem fordult volna elő a valóságban, de nyilván nem is érdemes dokumentumfilmes pontosságot számon kérni egy nagyközönségnek készült játékfilmen. Kellemes apróság, hogy a filmben elszórva itt-ott archív felvételek is szerepelnek, kiválóan belesimulva az új anyagba.
Niki Lauda – aki a forgatások alatt végig szorosan együttműködött az őt alakító Brühllel – már méltatta a Hajsza a győzelemért-et, és a néhai Hunt fia, Tom is pozitívan nyilatkozott róla.
“Apám nem volt egy jó fiú, de azt hiszem, semmit sem bánt meg. És az biztos, hogy ezt a filmet sem bánná, sőt. Baromira imponálna neki, hogy az óriás Thorként tetszeleghet a vásznon. Szerintem egy-két sör után ráadásul mérföldes cimborákká lettek volna Chrisszel” – mondta.
Holnaptól tehát irány a mozi!