Bár a  Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) jelenlegi elnöke, Jean Todt négy évvel ezelőtt az előd, Max Mosley embereként került a posztra, az angol idén már a kihívót, David Wardot támogatja az egykori Ferrari-főnök helyett.
A késő őszi választás még odébb van, de a csata már most durvul, Ward ugyanis etikai vizsgálatot kezdeményezett Todt ellen az FIA-nál.
A kihívó szerint a mostani elnök visszaélt a pozíciójával, tavasszal Ázsiában és Dél-Amerikában  több tagszervezet ülésén, gyűlésén az újraválasztását támogató levelet íratott alá a helyi autóklubok, autósport-szervezetek képviselőivel, vezetőivel. 
Wrd felvetése szerint ez a gyakorlat további más tagszervezeteket is a Todt melletti kiállásra kényszeríthet, ugyanis az “elpártolás” az újraválasztás esetén anyagi hátránnyal, a pályázatok, támogatások csökkentésével fenyegetne.
Todt a hétvégén a Telegraph-nak határozottan cáfolta, hogy etikátlanul próbálna szavazatokat szerezni: “Hogyan kerülném ki (a támogató leveleket), ha bizonyos csoportok azt mondják, hogy jól végzi a dolgát, szeretnénk, ha folytatná?”