A közmvélekedés szerint a Ferrari ma vagy szerdán bejelentheti, hogy új szerződést kötött a korábban 200-2009 között náluk versenyző, első évében világbajnoki címet is nyerő Kimi Räikkönennel.
A finn elvileg a régóta alulteljesítő Felipe Massa helyére érkezik, de az elmúlt napokban már arról is beszéltek, hogy a jelenleg első számú pilótának számító Fernando Alonso annyira nem akar erős csapattársat, hogy Räikkönen érkezése esetén “visszamenekülne” volt csapatához, a már Lotus néven futó egykori Renault-csapathoz.
Alonso a bejelentés küszöbén cáfolta a fentieket:
“Nagyon tisztelem Felipét, így egyszerűen nem mondhatok neveket a jövő évvel kapcsolatban. Az elmúlt négy évben szorosan együttműködve dolgoztunk, hogy a maximumot hozzuk ki a Ferrariból.  De bárhogy is döntsön a csapat, az megfelel majd nekem, és ezután is azért dolgozunk majd (a csapattársammal), hogy a legjobb eredményeket adhassuk a Ferrarinak” – mondta a spanyol.
 
A Ferrarinál 2010 óta versenyző, elvileg 2016-ig szerződéssel rendelkező Alonso újra hűséget fogadott a maranellói alakulatnak: “Ez az életem, a csapatom, a második családom, itt vannak a barátaim.”
A Ferrari Kimi Räikkönen első szerződtetését napra pontosan hét éve, 2006. szeptember 10-én jelentette be.