Monzában vasárnap érdekes pletyka röppent fel: a Mercedes csapatfőnöke, Ross Brawn állítólag tulajdonrészt venne a Williams-csapatban. 
A spekulációk szerint Brawn a Mercedes idén érkezett új motorsportfőnöke, Toto Wolff jelenleg is bírt 15 százalékos részvénycsomagját venné meg. 
Köztudott, és Brawn által is elismert tény, hogy a csapatfőnöki pozíciót előbb-utóbb átadja majd a McLarentől elcsaklizott szakembernek, így lenne logika abban, hogy az angol sztármérnök máshol keresse az F1-es karrier folytatását.
Az elméletet több dolog is erősíti: Brawn a 70-es években a Williamsnél kezdte a pályafutását szerelőként, a grove-i csapat 2014-től a Mercedes motorjait használja, valamint régi benettonos kollégája, Pat Symonds is ott van már a Williamsnél. 
A fentieknek ellentmondva a német Auto Motor und Sport úgy tudja, hogy Wolff orosz befektetőkkel tárgyal, míg más források szerint az osztrák maga is kijelentette, hogy nem Brawnnak adja el a részvényeit.
Wolff jó barátja, a Williamsnél tanácsadóként dolgozó egykori Benetton-, McLaren- és Williams-pilóta, Alex Wurz szintén cáfolta a Brawn beszállását illető pletykákat.