F1: Rejtély, hogy kire lesz pénz a Caterhamnél 2 A Caterham két fizetős pilótával vágott neki az idei szezonnak, Giedo van der Garde és Charles Pic tapasztalatlansága azonban érezhető az eredményeken. Egy olyan tapasztalt pilóta, mint amilyen a szimulátorban sokat dolgozó és a csapatnak rengeteg hasznos tanácsot adó Heikki Kovalainen sokat segíthetne az előrelépésben, a finn azonban csak fizetésért hajlandó dolgozni.

Erre viszont lehet, hogy nem lesz pénz, főleg, ha esetleg nem lesz meg a konstruktőri bajnokság tizedik helye. “Még korai erről beszélni, sok minden történhet a hátralévő versenyeken” – mondta Cyril Abiteboul csapatfőnök. “Próbálunk új szponzorokat és új embereket találni, elő kell teremtenünk a következő szezon fedezetét. És nyilván nem árulok el nagy titkot azzal, hogy a Forma-1 nem lesz olcsóbb.”

“Jönnek az új motorok, lesz tesztelés, akár 21 verseny is lehet jövőre, és a tetejébe még az aerodinamikai szabályok is változnak. Úgy számolunk, hogy a következő idény legalább 15-20 millió euróval lesz drágább az ideinél, szóval ha a pénzdíjból nem jut a végelszámolásnál, elég nehéz helyzetben leszünk. Ezért is korai még bármit mondani a jövő évi felállásról.”