Szép jubileumot, az ötvenedik évfordulót ünnepelte a McLaren a monzai Olasz Nagydíjon, de a hétvége eredményére biztosan nem lesz túl büszke a csapat. Összesen egyetlen pontocskát hozott a hétvége, azt Jenson Button kaparta össze a tizedik hellyel. Az angol szerint a McLaren tiszta tempója jobb volt, mint amit az eredmény sejtet, de a rövid váltóáttételezés mindent eldöntött.

“Kemény volt ma” – mondta Button. “Szerintem a tempónk jobb volt a tizedik helynél, de beragadtunk a Toro Rosso mögé, képtelenek voltunk megelőzni. A probléma az volt, hogy ahogy fogyott az üzemanyag, úgy lettek egyre gyorsabbak az egyenesben az előttünk lévő autók. Amint utolértünk valakit, nehéz helyzetben voltunk.”

“Elszúrtuk a váltóáttételezést erre a versenyre, reméljük, ezt kijavítjuk a következőre. Amikor használtuk a DRS-t, 331-nél akkor sem tudtunk gyorsabban menni, miközben a többiek a 340-et is megfutották. Hibát követtünk el.”

Button dolgát az sem könnyítette meg, hogy 15 körrel a leintés előtt kockásra fékezte a gumijait. “Úgy döcögtem, mintha Lego-kerekek lettek volna az autó alatt.” Sergio Perez a 12. helyen ért célba.