Lewis Hamilton már szombaton megalapozta a hétvégéjét, amikor a monzai időmérőn csak a 12. helyet szerezte meg. A Mercedes próbált merészet húzni, a keményebb keverékkel rajtoltatta el az angolt, de egy lassú defekt tönretette a taktikát, és még a rádió sem működött.

“Nehéz hétvége volt” – mondta Hamilton, aki nagy hajrával és a leggyorsabb kör megfutásával végül pontszerző helyen ért be. “Kilencedik vagyok, ennél sokkal előrébb kellett volna lennünk, nagyon csalódott vagyok a teljesítményem miatt. Az időmérőn szúrtam el, lehetetlen volt túl sokat előrelépni. Katasztrofális volt az egész hétvége.”

“Rádió nélkül olyan volt, mintha vakon vezetnék. Fogalmam sem volt, mikor kell kiállnom a bokszba, mikor nyomhatom, és hogy egyáltalán mi történik körülöttem. A defektről is csak a verseny után hallottam, így már van értelme, hogy miért kellett eggyel többször kiállnom. Szörnyű, hogy az összes energiám elfogyott, és ez az egész csak pár helyet és két pontot jelentett. Ilyen ez a bajnokság, nekem ezzel ennyi volt. A végén legalább szórakoztam egy kicsit, Kimivel kifejezetten jót csatáztam.”

Nico Rosberg három hellyel végzett Hamilton előtt, a német sem volt túl boldog. “Nem ez volt a legjobb hétvégénk” – mondta Rosberg. “A tempónk nem volt rossz, de a tegnapi problémák miatt nem tudtuk a maximumot kihozni belőle. Monzában nagyon fontos a helyes beállítás megtalálása, a harmadik szabadedzés kihagyása miatt nem éreztem magam igazán jól az autóban. Megpróbáltam mindent, hogy megelőzzem Hülkenberget az ötödik helyért, de nagyon gyors volt.”