F1: Räikkönen ultimátumot adott 2

A Red Bullnál a hét elején már rendeződött a 2014-es pilótafelállás, a bajnokcsapat Daniel Ricciardót ülteti a távozó Mark Webber helyére, de a pilótapiac ettől még nem fagyott be, a nagyágyú Kimi Räikkönen jövője továbbra is nyitott. Hosszabbíthat a Lotusszal, de talán a Ferrarinál is lenne helye. 
Csütörtökön Monzában a 2007-es bajnok elárulta, hogy jelenleg nem tárgyal a mostani csapatával, amíg nem adnak neki bizonyos biztosítékokat – bár a Lotusnál cáfolják, szinte biztosan anyagi, pénzügyi kérdésekről van szó -, addig nem is lesz előrelépés.
“Tudják, hogy jelenleg miért nem lépünk tovább, és amíg nem rendezik ezeket a dolgokat, addig nem is fogunk beszélni a jövő évről. Ilyen egyszerű. Nagyon jól tudják az okokat” – mondta. 
Räikkönen korábban a Red Bullnál is képben volt, de azt mondja, nem volt számára meglepetés, hogy Ricciardót választották helyette: “Nem hiszem, hogy valamit elrontottunk volna, valószínűleg csak valami mást akartak. De kérdezzék meg őket, én nem tudom. Nem zavar a dolog, rendben van, nem először fordul elő ilyesmi. Van olyan, hogy tárgyalunk, aztán nem lesz belőle semmi.”
A finn ferraris visszatérésében lenne logika mindkét fél számára, hiszen Maranellóban biztos és erős anyagi háttér, kiszámítható fizetés várná, a csapat pedig egy Felipe Masánál jóval eredményesebb pilótát kapna, de az egók, egyesek önbescsülése akadály lehet. 
Räikkönen visszahívásával az elnök, Luca di Montezemolo elismerné, hogy 2009-ben hibáztak, amikor Fernando Alonso (és szponzora, a Santander) kedvéért egy évvel a szerződés lejárta előtt elküldték a finnt. Úgy tudni, a viszony azóta sem túl rózsás Räikkönen és Montezemolo között, de a versenyző azt mondja, nála ez nem szempont, nem lenne akadály:
“Sosem tartottam haragot senkivel, persze jó néhány dolgokat lehetett volna másképp intézni a múltban. De nem csak a Ferrarinál, ez minden csapatra igaz.”