A versenyautók sikamlós, huncut női nevekre való keresztelése mellett Sebastian Vettel másik ismertetőjegye, már-már babonája, hogy szinte minden versenyhétvégére új sisakfestéssel áll elő.
A novemberi austini Amerikai Nagydíjra is új mintát visz majd, az azonban nem tőle származik majd, első ízben külső, szurkolói ötlet alapján festik majd a fejfedőt. 
Az Infiniti az USA-ban élő rajongók számára tervezői pályázatot hirdetett, a szeptember 29-éig leadandó tervek közül a háromszoros bajnok által legjobbnak választott munka gazdája pedig VIP-hétvégét kap az austini versenyre, ahol személyesen is találkozhat majd Vettellel.
“A sisakjaim nagyon fontosak számomra, mindegyiknek megvan a maga jelentése vagy kapcsolódik az adott versenyhez. Általában a tervezőmmel együttműködésben találunk ki valamit minden hétvégére, most először kapnak lehetőséget a szurkolók, hogy helyettem találják ki a mintát. Alig várom, hogy lássam, mivel állnak elő!”
 
A biztonság kedvéért: a verseny csak a nagykorú, USA-beli pályázóknak szól, így itthonról legfeljebb a beérkezett pályaműveket lehet nézegetni az akció oldalán.