Hétfőn este megkaptuk a választ a nagy kérdésre, a Red Bull házon belülről választott utódot az év végén visszavonuló Mark Webber helyére, Sebastian Vettel mellé a Toro Rossó-s Daniel Ricciardót ültetik 2014-ben.
A hírre természetesen Ausztrália eddigi utolsó Forma-1-es világbajnoka, a Williamsszel 1980-ban győző Alan Jones is reagált. A veterán nagyon bízik fiatal honfitársa sikerében.
“A szarvánál kell elkapnia a bikát, és hajrá! Sok srác került már be és hullott ki a Red Bull utánpótlásprogramjából, de Danielnek sikerült a túlélés” – mondta.
“Ami a Red Bullt illeti, tudják, hogy ott van nekik Vettel, rá számíthatnak, szóval ha Danielnek egy évbe telik, amíg megtalálja a helyét a csapatnál, az sem gond, szerintem ezzel számoltak ők is. A jövő évről nem jósolnék, de egyértelműen kijelenthetem, hogy szerintem Daniel képes lehet bajnoki címet nyerni valamikor” – állította Jones, aki azért korábban Webberrel kapcsolatban is mondott már hasonlókat.
Alan Joneson kívül Ausztráliának egy másik F1-es világbajnoka van, ő viszont igazi nagyágyú: Sir Jack Brabham 1959-ben, ’60-ban és ’66-ban is győzött – az utóbbi címét már az általa alapított csapat autójával. A nevét viselő alakulat később még ’67-ben, ’81-ben és ’83-ba is a csúcsig jutott, Denny Hulme-mal az egyéni és a konstruktőri címet is bezsebelték újra azonnal, a nyolcvanas évek elején pedig Nelson Piquet győzött még kétszer egyéniben.