Gerard Lopez, a Lotus többségi tulajdonosának, a Genii Capitalnek a vezetője az elmúlt hetekben többször is jelentéktelennek nevezte, hogy a csapat adóssága elérte a 120 millió eurót. Az összeg “nem fontos” a Genii számára, és amíg a körülmények kedvezőek, az F1-ből sem tervezi a kilépést a cég.

“Már többször elmondtam, hogy addig maradunk a Forma-1-ben, amíg érdekes számunkra” – fogalmazott Lopez. “Így volt két évvel ezelőtt, tavaly szintén, és azóta nem változott semmi. Ugyanakkor nem minden múlik rajtunk. Fogalmam sincs, milyen lesz az F1 három vagy öt év múlva, de az biztos, hogy az érdeklődésünk nagyban múlik azon, hogy a bajnokság legjobb csapatai között vagyunk-e. Nyerni és a legjobbak ellen küzdeni, ez marasztal minket.”

Lopez szerint a Lotus nem hasonlítható a Ferrarihoz vagy a Mercedeshez, mert a Genii nem árul autókat. “Egy befektetési cég számára az F1 egy platform, nem pedig hirdetési felület. Alapvetően egy Forma-1-es csapat birtoklása nem olyan projekt, amely nyereséget hoz. Nekünk az is elég, hogy a csapat éppen nem veszteséges.”

Erre tekintettel a Lotus nem eladó, de Lopez várja az új partnereket. “Soha nem csináltunk titkot belőle, hogy keressük az új együttműködéseket, nyíltan beszélünk ezekről. De ez nem jelenti azt, hogy a csapat eladó lenne.”