A londoni Odeon filmszínház előtt kiterített vörös szőnyegen a rendező Ron Howard társaságában felvonultak a szeptember 12-től már a magyar mozikban is látható film főszereplői: a Niki Laudát alakító Daniel Brühl, a riválisát, James Huntot játszó Chris Hemsworth, illetve a Hunt első feleségét megszemélyesítő Olivia Wilde. A Hajsza a győzelemért Lauda és Hunt 1976-os ádáz csatározásáról szól.

A premieren ott volt Hunt özvegye és fiai, Bernie Ecclestone, Jackie Stewart, Martin Brundle, David Coulthard, sőt még David Hasselhoff is megjelent. Az 1400 meghívott vendég közül Jenson Buttoné és Sergio Perezé volt a leghatásosabb belépő, Hunt 1976-os, illetve Lewis Hamilton 2008-as bajnoki McLarenjével érkeztek.

Laudát is sokkolta a róla készült F1-film 2 Nem hiányozhatott a bemutatóról Niki Lauda sem, akinek a tegnapi premierig fogalma sem volt arról, hogyan zajlott le a híres nürburgringi baleset, amely miatt súlyos égési sérüléseket szenvedett az arcán. “Benne voltam az autóban, úgyhogy azzal voltam elfoglalva, hogy túléljem” – mondta Lauda, aki szerint Howard filmje annyira valósághű lett, hogy őt is megrázták a kórházban játszódó jelenetek. “Tehát a film is egyfajta sokk volt számomra” – mondta.

“Érzelmi és fizikai párbaj volt, amelyben megpróbáltak felülkerekedni, beteljesíteni győzelem utáni vágyukat. Mindezt még intenzívebbé tette, hogy a Forma-1-ben zajlott, egy olyan világban, amely veszélyes, látványos, filmszerű. Tehát annyira zsigeri, hogy arra gondoltam, ez fantasztikus kombináció” – mesélte az 1976-ban zajlott küzdelemről az Oscar-díjas Howard.


Lauda arról is beszélt, hogy ma már meleg szívvel gondol nagy riválisára, aki 1993-ban szívroham következtében elhunyt. “Jó lenne, ha itt volna ma este, akkor ez lenne a legszebb napom” – mondta.