Hibázni emberi dolog, még a legjobbakkal is előfordul. Azonban van egy szint, ahol a baki már nem fér bele, főleg  nem olyan eseményen, ami csak arról szól, hogy majomkodjunk a közönségnek. A Forma-1-es pilótáknak is be kell néha vállalni, hogy hétköznapi rendezvényeken jelennek meg, szépen integetnek és mosolyogva aláírást osztogatnak vagy mennek egy-két kört az utcán, aktuális F1-es autójukkal gumit égetve.
Ezek azok a pillanatok, amiktől a csapatfőnökök és tulajdonosok már napokkal előtte verítékben forgolódva alszanak, nehogy valami baj történjen bemutató közben. Egyrészt mert óriási blama, másrészt pedig nem kevés pénzt húz ki a zsebükből egy formaautó ripityára törése, ráadásul feleslegesen. 
Viszont az ördög nem alszik és homokot csempész a gépezetbe. Ezek azok az esetek, amiket nézve én is kellemetlenül érzem magam, nemhogy a versenyző. 
Kobajasi és a Ferrari Moszkvában 
Az eset a 2009-es Ferrari F60-al történt. Esőben bizony nem lett volna szabad mókázni, legalábbis nem így. A legbosszantóbb, hogy az egyenes szakaszban csapta a falnak az autó orrát. Tegyük hozzá, a beszámolók szerint elég huplis volt az út, így nagyon könnyen ugrott meg a Ferrari.
Renault R28 Dubajban a falban 
Simán, nyílegyenesen csak el kellett rajtolni, de úgy látszik Mohamed bin Szulajem raliversenyzőnek – és akkori FIA-alelnöknek – feladta a leckét a Forma-1-es technika. Csúnya fiaskó lett az esetből.
 

Nick Heidfeld és a padka 

Több gyönyörű fánkot is végrehajt Nick a BMW F1.07-el, aztán egy kivezető ívet rosszul választ meg. Az első szárny bánta az esetet. De úgy hajt tovább a pilóta, mint ahogy a pap jön ki a templomból, mintha mise történt volna… 
 

Pastor Maldonado drámai felfutása
 
Egy venezuelai, tehát hazai bemutatón mutatta be Maldonado tavaly, hogy bizony a Williams FW33 képes akár padkára is parkolni. Gyönyörű, ahogyan kiszökik a levegő az abroncsból. 
Sebastien Buemit átugorják 
Ebben az esetben legkevésbé a pilóta a hibás. Úgy látszik, a szülei nem tanították meg ennek az újságírónak, hogy jól nézzen szét, mielőtt kilép az útra. Akciófilmeket megszégyenítő módon próbálta meg átugrani a közeledő Red Bullt. Az eset Japánban történt.