Olaszország egyik, ha nem “a” legrangosabb motorsport-kitüntetése a Lorenzo Bandini-díj, amelyet idén immár 20. alkalommal osztottak ki. 
A jubileum kapcsán ezúttal nem egy ígéretes, sokat mutató Forma-1-es pilóta kapta a kitüntetést, az apropó, a Ferrari-alapító Enzo Ferrari halálának 25. évfordulója kapcsán a “Commendatore” fia, a cég alelnöke, Piero Ferrari vehette át a díjat.
Ferrari mellett a csapatnál 2006 óta versenyző, de tulajdonképpen F1-es karrierje kezdete óta hozzájuk kötődő Felipe Massát is kitüntették, a brazil pilóta életműdíjat kapott.
“Nagy öröm és megtiszteltetés ez az elismerés. Már 2007-ben is megkaptam ezt a díjat, megtapasztalhattam a szervezők lelkesedését. Büszkén képviselem most a Ferrarit Enzo halálának 25. évfordulóján – ha ő nem alapította volna meg a világ legnagyszerűbb és legismertebb márkáját, ma egyikünk sem lenne itt. Nagyszerű lett volna személyesen is ismerni őt!” – mondta Massa, a kire a hétvégén a hazai verseny, az Olasz Nagydíj vár, középtávon pedig válaszúthoz ér a karriere, hiszen az elküldés és a szerződéshosszabbítás is pakliban van nála.
“Remélem, hogy ez a díj szerencsét hoz, hiszen Monza az idény egyik különleges pontja, ahol kötelező jól szerepelnünk. Számomra a Brazil Nagydíj után ez a második hazai futam. A családom Olaszországból származik, szóval tényleg különleges érzés ez a verseny. A szurkolók támogatása lenyűgöző, remélem, hogy okot adhatok nekik az ünneplésre. Belgiumban jobb volt az F138-as, mint korábban, remélhetőleg most még egy lépést tehetünk előre a versenyen és az időmérőn is, nem is csak Monzában, hanem az idény hajrájában.”
Ami a ferraris jövőt illeti, Massa ezt mondta: “Megszoktam már ezt a helyzetet. A pletykáknak nincs jelentősége, csak az számít, hogy a csapat hisz-e bennem, ezt pedig erősen érzem. Tudom, hogy sokkal jobb második félidő kell, ugyanis az elsőben néha nem voltak jók az eredmények, még ha a teljesítménnyel nem is volt gond. Úgy gondolom, továbbra is jó esélyem van arra, hogy a Ferrarinál maradjak.”