A néhány éve még bébi-Schumiként emlegetett Sebatian Vettel mára a Forma-1 történetének legeredményesebb pilótái közé emelkedett, a legtöbb statisztikában a top5 környékén áll. A fiatal német hamarosan négyszeres világbajnok lehet, azonban “nevetségesnek” tartja, hogy már most elődjéhez, a hétszeres bajnok Michael Schumacherhez hasonlítsák:
“Nekem három bajnoki címem van, ami semmi a héthez képest. Az ő rekordja nem fog megdőlni a következő években, nem is gondolkodom ezen. Volt pár igazán jó évem, de nagyon gyorsan változhat a kép” – mondta a spanyol Marcának pár napja.
Schumacher jobban bízik Vettelben, mint ő maga:
“Övé a legjobb csomag, a bajnoki címet pedig általában a legjobb nyeri. A rekordok pedig megdöntésre vannak ítélve. Engem motivált ez, amikor versenyeztem, és végül sikerült is. Higgyék el, én örülnék neki, ha Sebastiannak sikerülne felülmúlnia engem. Nagyon rövid idő alatt nyert három címet, miért is ne nyerhetne hetet?” – utalt Schumacher arra, hogy Vettel már most, 26 évesen jó úton jár a negyedik diadal felé, ami neki csak 32 évesen jött össze 2001-ben.
A német motorsportszövetség elnöke, egyben a VW motorsportfőnöke, Hans-Joachim Stuck inkább Vettel álláspontján van, Schumi szerinte is megfoghatatlan:
“Nagy mások a körülmények, egészen más idők járnak. Ha Schumacher egyik éjszaka új első szárnyról álmodott, másnapra megkapta, és már tesztelhette is. A mai szabályok mellett ilyen nincs” – mondta a Sport1-nek az egykori F1-pilóta, háromszoros Le Mans-győztes német legenda, hozzátéve, hogy Vettel sikerei nagyban függenek a sztártervező Adrian Newey-tól is. “Ha valamilyen okból Newey távozna, szerintem egészen más helyzetbe kerülne a Red Bull.”