Sebastian Vettel 2010-ben és tavaly a szezonzárón, “az utolsó” pillanatban biztosította be a bajnoki címét, igaz, 2011-ben már négy futammal a vége előtt, a Japán Nagydíjon lezárta a küzdelmet.
Bár idén messze nem olyan domináns a Red Bull, mint két éve, a riválisok hullámzó formája, az egymástól való pontrablások miatt most is elég biztosnak látszik az újabb győzelem, Vettel 2013-at valószínűleg már négyszeres világbajnokként zárja. A kérdés inkább a mikor/hol – a Mercedes-főnök Niki Lauda pedig azt mondja, az Abu-Dzabiban.
“Meg merem kockáztatni, hogy Vettel már Abu-Dzabiban világbajnok lesz, két futammal a vége előtt. A pontelőnye már akkor is nagy volt, mielőtt Spában dominált volna, pedig a Red Bullnak annyira nem is fekszik az a pálya. Rendben, Monzában talán tényleg nem ő lesz a favorit, de az összes többi pályán az övé lesz a legjobb autó. Ez több mint elég neki” – mondta a Bildnek a háromszoros világbajnok.
 
Lauda jóslata azt sejteti, hogy a Mercedesnél már lemondtak az idei győzelmi esélyekről, és 2014-re koncentrálnak. Ezt azért cáfolta: “Nem adjuk fel! De ugyanakkor realista vagyok, Vettel dominált Spában, szerintem körönként 3-4 tizeddel még gyorsabb is tudott volna lenni. Nagyon sokat fejlődtünk, de a Red Bull még mindig jobb.”