F1: Vettel még tart Alonsóéktól 2

Sebastian Vettel lazán nyerte meg a Belga Nagydíjat a múlt hétvégén, így tovább építette az előnyét a pontversenyben. 
A sorozatban negyedik világbajnoki sikerére hajtó Red Bull-pilóta mögött a ferraris Fernando Alonso 46, a mercedeses Lewis Hamilton 58, a lotusos Kimi Räikkönen pedig 63 ponttal áll nyolc versennyel a vége előtt, de a csapatfőnökéhez hasonlóan egyelőre nem bízza el magát.
“2010-ben és 2012-ben épp én bizonyítottam, hogy milyen gyorsan fel lehet zárkózni. Szóval ezt szem előtt tartva csak is lépésenként haladok tovább, nem kapatom el magam semmivel, csakis az aktuális feladatra koncentrálok” – mondta a Sky Sportsnak.
“Nem vagyok pontosan képben azt illetően, hogy állnak a dolgok mögöttem, nem szokásom minden pillanatban a táblázatot böngészni. Azonban Fernando nagyon-nagyon egyenletesen teljesít, És bár Kimi Belgiumban most kiesett, amúgy mindig, minden versenyen pontot szerez. A Mercedes és Lewis együtt szintén nagyon erős csomagot alkot. És persze ugyanez igaz Nicóra is, egyszerűen csak nem indult jól az idénye, ezért van egy kis ponthátrányban” – sorolta az ellenfeleket. 
“A lényeg, hogy én nem bonyolítom túl, csak a célra figyelek. Még sok pontot lehet szerezni, többet, mint amennyivel most vezetek” – tette hozzá.
Míg Vettel három komoly riválissal számol, az idén a versenyképtelen McLarenben ülő, így a bajnoki küzdelemben csak külső szemlélő Jenson Button igazából csak Alonsót tartja veszélyesnek a németre, Hamilton esélyeiben nem bízik.
“Én úgy gondolom, Fernando lehet Sebastian kihívója. Úgy tűnik, fekszik neki az autó, és fejlődnek is. Szerintem a Ferrari erős lesz Monzában, jó esélyük lesz a győzelemre otthon. Erősebbek, mint tavaly ilyenkor, szóval eredményesek lehetnek. A bajnokság még nem lefutott.”
“De bárki számára nehéz lesz megszorítani Vetteléket, különösen a Mercedesnek. Belgiumban hűvös volt, ott elvileg jól kellett volna menniük” – utalt arra, hogy a pole-ból rajtoló Hamilton végül harmadikként, a győzelemre teljesen esélytelenül versenyezve ért csak be.