Felipe Massának még egy-két futama van arra, hogy bizonyítsa, megérdemli az újabb szerződéshosszabbítást a Ferrarinál. A brazil is tisztában van azzal, 2014-re nem garantált a helye a maranellói csapatnál, ezért keresi a lehetőségeket.
Úgy tudni, kopogtatott már a Force Indiánál, valamint egykori csapatánál, a Ferrarival régóta szoros szövetségben lévő Saubernél is. A hnwili alakulat jövőre az orosz Szergej Szirotkint biztosan beveti, de a másik hely sorsa még nyitott. A svájci Blick veterán újságírója, Roger Benoit hozzáteszi, hogy az orosz kapcsolat mellett a Saubernél jól jöhet egy Ferrari-kötődésű pilóta jövőre, az ugyanis akár árengedményt is jelenthet számukra az új turbómotorokból.
Massának azonban épp a Ferrari és saját menedzsere, Nicolas Todt tehet keresztbe, ugyanis a francia szakember egyengeti az idén a Marussiában ülő tehetség, Jules Bianchi karrierjét is. Bianchi a kora és a benne rejlő potenciál mellett azért is lépéselőnyben lehet, mert bár Todt számos pilótát menedzselt már, a francia ifjonc az első, akit a kezdetektől fogva ő nevelt, személyes ügy a befuttatása.
“Bár csak egy kiscsapatnál van, kimondhatjuk, hogy Jules már most felhívta magára a figyelmet a Forma-1-ben. Ritkán sikerül ez bárkinek. A Ferrari figyeli az eredményeit, ugyanis szeretnék, ha egy középcsapatnál folytatná a pályafutását, mielőtt aztán egy napon hozzájuk kerül” – mondta Todt Bianchiról.
Az egykori Ferrari-főnök, mostanra FIA-elnök Jean Todt fia a Belga Nagydíj hétvégéjén járt is a Sauber motorhome-jában, írja a svájci Speed Week. Hogy Massáról vagy Bianchiról volt szó, nem tudni.
A Ferrari továbbra sem kíván a pilótahelyzetről beszélni: “A következő néhány futamon igyekszünk Fernandónak lehetőséget adni arra, hogy a bajnoki címért küzdhessen, ugyanakkor Felipének esélyt adni, hogy segíthesse a csapatot. Ezek a céljaink, a többi egyelőre nem számít” – mondta Stefano Domenicali a brazil Globónak.