A McLaren küszködése és a Force India versenyképes formája miatt a silverstone-i középcsapat az idény jelentős részében a wokingiak előtt állt a konstruktőri versenyben. 
Remélték, hogy az év végéig sikerül megtartani az előnyt, de hiába a valószínűleg erősebb autó, a hibák és a balszerencsék miatt nem maximalizálták az eredményeket, a Belga Nagydíjon pedig a McLarennek sikerült eléjük kerülni.
A tavalyi kihagyás után visszatért Adrian Sutil azt állítja, hogy a McLarenhez hasonlóan a Force India idénre leállt a fejlesztésekkel, azaz mostantól már csak az dönt majd, melyik alakulat hozza ki a legtöbbet a jelenlegi csomagból.
“Talán meg tudjuk oldani a nehézségeinket” – utalt a számukra nem optimális új Pirellikre a német az Auto Motor und Sportnak nyilatkozva.
“De idénre már semmilyen újítást nem tervezünk. Azonban néha az aktuális csomag finomhangolásával is sokat lehet nyerni, azzal is lehet gyorsulni, ha a többet hozunk ki abból, ami van.” 
A Force India eddigi legjobb eredménye a 2010-es konstruktőri 6. hely volt, ami a 2008-as kezdés után a csúcspontot jelentette. Tavaly a Sauber erősebbnek bizonyult, idén azonban egyértelműen a fehér-narancs-zöld járgány volt a “best of the rest” a nagyok mögött, sosem gyűjtöttek még annyi pontot az idény első felében, mint 2013-ban.