Ahogy Paul di Resta, úgy Nico Rosberg is szomorkodhatott a belga időmérő után. A német szinte már győztesnek tűnt, amikor az utolsó gyors körökkel Lewis Hamilton, Sebastian Vettel és Mark Webber is megelőzte.

“Ez abszolút hihetetlen volt” – mondta Rosberg. “A körülmények folyamatosan változtak, fogalmunk sem volt, mi lesz egy perc múlva. Ami engem illet, egyszerűen pechem volt. Alakulhattak volna úgy is a dolgok, hogy a végén rákezd az eső, akkor pedig engem nem lehetett volna már megelőzni. Az Eau Rouge-ban kicsit alulkormányozott volt az autó, ezzel veszítettem némi időt. A negyedik helyről így is jó versenyem lehet.”

Ross Brawn csapatfőnök nagyon örült Hamilton pole-jának. “Próbálunk mindent a lehető legjobban csinálni, de a pilótákon múlik, hogy ki tudják-e ebből hozni a legtöbbet. Abszolút a határon voltunk, a miénk volt az utolsó autó, és a folyamatosan száradó pálya miatt ez bejött. Lewis nagyszerű munkát végzett, és egyre jobban beilleszkedik a csapatba. Mindenki remekül dolgozik, és nem biztos, hogy mindent láttunk már az idén.”