F1: Alonso Vettel nyakán Spában 2
A Belga Nagydíj szombat délelőtti, utolsó szabadedzésén szürke, de száraz idő fogadta a csapatokat. 
A gyakorlás gumiproblémák nélkül zajlott, úgy tűnik a Pirellinek igaza volt, hogy a péntek délutáni defekteket csak egy törmelék – egy Kimi Räikkönen Lotusáról letört wolfram-darabka – okozta Sebastian Vettelnél és Fernando Alonsónál. Mindenki megkönnyebbülhetett.
A két tegnapi defektes volt egyébként a leggyorsabb, péntek délutánt követően megint Vettel zárt az élen, de Alonso elégedett lehet, ugyanis a gyors körökön mindössze egytizedet kapott a Red Bull-ostól.
A ferraris spanyol időmérős reményeit tovább erősítheti, hogy a riválisok – a Lotus és a Mercedes – nem tűnnek túl veszélyesnek. Romain Grosjean és Kimi Räikkönen a 8. és 10. időt autózta, Nico Rosberg a 9., Lewis Hamilton csak a 12. leggyorsabb volt.
A McLaren esetleg még többet mutathatott volna, de Sergio Pereznél és Jenson Buttonnál is megsérült a padlólemez, a javítással időt és lehetőséget veszítettek.
A top10-ben pár meglepő név is felbukkant: a Toro Rossó-s Jean-Eric Vergne nagy formában van Spában, ezúttal a 4. volt, a sauberes Esteban Gutierrez 7. idejére pedig valószínűleg senki nem fogadott volna.
A Belga Nagydíj potenciálisan esős kvalifikációja a szokásos időben, 14 órakor kezdődik.
Belga Nagydíj, 3. szabadedzés, Spa-Francorchamps, 2013.08.24.