F1: Alonso a 9. helyről győzne 2

A Ferrarin alaposan kifogott az eső a Belga Nagydíj kvalifikációján, hiszen hiába volt biztató az utolsó szabadedzés, és hiába ment jól Fernando Alonso a Q1-ben és a Q2-ben is, az utolsó, mindent eldöntő szakaszban rosszkor volt rossz helyen, nem tudta kihozni a maximumot a rohamosan száradó pályából. Alonso a 9., Felipe Massa csak a 10. rajtkockát szerezte meg.
A spanyol természetesen nem volt elégedett a helyezéssel, de a vasárnapot illetően dacos bizakodással beszélt az időmérő után:
“Azt hiszem, a Q3-ban nem játszottak a kezünkre a körülmények. A Q1-ben, vizes pályán első voltam, a Q2-ben szárazon második, szóval úgy gondolom, hogy a tempónk megvan. A pole-ért talán nem küzdhettünk volna, de a 4-5. hely esélyes volt. Ma nem volt szerencsénk, de holnap jól jöhet majd ez a szerencseadag, vasárnap osztják a pontokat. Az időjárás miatt kaotikus versenyre számítok. Holnap kell a szerencse, és bízom benne, hogy meg is lesz” – mondta, majd áttért a kilátásokra.
“A cél a győzelem lesz, szerintem sikerülhet. Itt bármi megtörténhet – Sebastian tavaly a 11.helyről rajtolt és 2. lett. Spában minden lehetőség megvan az előbbre jutásra, különösen, hogy nagyon kiszámíthatatlan az időjárás. Emlékszem, tavaly vezettem a bajnokságot, jól sikerült az időmérő, Vettel pedig be sem jutott a Q3-ba, szóval fantasztikusan állt a dolog. Az első kanyarra aztán ő az 5. volt, én pedig kiestem. Nem kívánok hasonlót idénre, de a végeredmény mégis csak vasárnap születik, nem szombaton, szóval ezen a pályán tényleg bármi lehet, ha megvan a tempó. Tökéletesen fel kell készülnünk holnapra!” 
“Ha sikerül megelőzni az előttünk lévőket, akkor a tempóval nem lesz gond. Most azon kell agyalnunk, hogyan jutunk majd előrébb.”