F1: Massa keresi a lehetőségeket 2

Felipe Massa 8. évét tölti a Ferrarinál, de idén már csak egyéves szerződése van 2012-ben nem előlegeztek neki több bizalmat. Okkal, ugyanis a veterán brazil idén sem villog, a lecserélése, a Ferrari pilótakeresése teljesen publikus téma. Kimi Räikkönen, Nico Hülkenberg, Jules Bianchi – bármelyikük megkapatja Massa helyét.
A brazil a belgiumi versenyhétvége kezdetén maga is elismerte, hogy igyekszik tájékozódni a piacon, keresi a poszt-ferraris lehetőségeket:
“Mindig érdemes tudatában lenni, hogy mi történik és mit hozhat a jövő. Mindig is azt mondtam, hogy örömmel lennék olyan csapat tagja, amelyik szívesen fogad, és mindig is mindent megteszek majd, hogy ilyen csapatot találjak. Persze végső soron az eredmények számítanak” – mondta, hozzátéve, hogy ezzel együtt még reménykedik a maranellói folytatásban.
“Tavaly ilyenkor sokkal nehezebb és bonyolultabb volt a helyzetem. Idén a teljesítményem nagyjából minden versenyen rendben volt, még ha ilyen-olyan okokból – felrobbanó gumi, időmérős megpördülés után hátulról rajtolás – az eredmény nem is mindig mutatta ezt. A különböző incidensek nélkül egészen másképp állna a bajnokság számomra. Most csak mindent össze kell raknom és egy kicsit egyenletesebben kell teljesíteni. Ha ez meglesz, akkor szerintem jó esélyem lesz arra, hogy a Ferrarinál maradjak.”
Úgy tudni, a Ferrari a Belga és az Olasz Nagydíjat még biztosan megvárja a döntéssel, 2-3 futamot kap még Massa a bizonyításra.