Adrian Sutil és Lewis Hamilton jó barátok voltak egészen addig, amíg a németnek egy 2011-es sanghaji verekedés következményeként bíróság elé kellett állnia. Sutil szerette volna, ha Hamilton tanúként megszólal az ügyben, de erre az angol nem volt hajlandó, amiért a német korábban többször is gyávának nevezte. Sutil végül felfüggesztett börtön- és pénzbüntetést kapott.

Noha Hamilton korábban azt mondta, hogy megpróbál új életet lehelni a barátságba, Sutil szerint eddig nem tett semmit a Mercedes pilótája. “Nem képes beszélni, talán berezelt tőlem, bár fogalmam sincs” – mondta Sutil. “Egyszer mindenkinek fel kell nőnie, úgy látszik, nála még nem jött el ennek az ideje.”

Sutil szerint elképzelhető, hogy Hamilton személyisége a sikereinek áldozatává vált. “Egy ideig senkit nem érdekelt, hogy a világon van, aztán hirtelen a csúcsra került, és mindenki imádta. Mindenből a legjobbat kapta, egy rakás pénze lett, és ez hatással van az életre. Vannak, akik ilyenkor is korán észhez térnek, és vannak, akik nem. Akinek csak tulajdona van, de nincsenek barátai, szomorú és magányos ember lesz.”

Sutil pár hete egy interjúban úgy fogalmazott, hogy Hamiltont nagyszerű képességű, zseniális pilótának tartja. “Ami a munkát illeti, abban nagyon jó, emberileg viszont nem tartom sokra” – jelentette ki Sutil.