Múlt vasárnap felröppent, hogy a Red Bull döntött, 2014-re a Toro Rossó-s Daniel Ricciardót ülteti Sebastian Vettel mellé. Hétfőn Kimi Räikkönen menedzsere is azt állította, hogy a finn nem megy a bajnokcsapathoz, azonban sokan azt gyanítják, hogy még nem lefutott a kérdés, a hétvégén újra tárgyalnak – erre utal az is, hogy Ricciardo előléptetésének bejelentését elnapolták.
Sebastian Vettel ezzel együtt már lemondóan nyilatkozott Räikkönenről csütörtökön Spában:


“Nem tudom, hogy mennyire volt reális a dolog. A többséghez hasonlóan én is csak a sajtóból tudtam meg, hogy úgy tűnik, nem jön össze a dolog. Persze nyilván beszéltem a csapattal, de nem az én döntésem ez. Mindenesetre azt hiszem, sok szempontból jó lett volna Kimi szerződtetése, de most, hogy nem valósul meg, már felesleges erről beszélni. Persze ki tudja? Ő is fiatal, én is fiatal vagyok, a jövőben még bármi megtörténhet, soha ne mondd, hogy soha!” – mondta, majd kitért rá, hogy igazából mindegy is, ki lesz a csapattársa.
“Végső soron nem számít sokat. Nyilván az az ideális, ha ugyanolyan versenyképes az illető, és így hajtjuk egymást. Nem nem kell hogy puszipajtások legyünk, hiszen úgyis a csapatért kell dolgozni. Egy irányba kell húzni, hogy gyorsabbá tegyük az autót, ez a lényeg. Hogy bírjuk-e egymást vagy sem, az nem lényeges, az csak plusz, ha jóban vagyunk, de nem feltétel.”
A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner csak félig-meddig írta le Räikkönent, elsősorban azt hangsúlyozta, hogy bőséges lehetőségekkel rendelkeznek.
“Egyelőre semmit sem zárnék ki. Kimi elég önálló figura, biztosan a maga számára legelőnyösebb döntést hozza majd. Mi abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy óriási az érdeklődés, és időnk is van még, hogy meghozzuk a végleges döntést. Ezt az időt ki is használjuk majd, hogy felmérjük a teljes piacot, aztán ha döntünk, akkor azt hamar közöljük is.”
F1: A Red Bulll még nem zárta ki Räikkönent 3


A kérdésre, hogy a fenitek alapján akkor még Räikkönen is mehet-e a Red Bullhoz, így felelt a főnök: “Amennyire tudom, egyelőre még senkivel nem írt alá szerződést. Egyszerű ez. Amint megvan a döntés, szólni fogunk, de addig is meg kell vizsgálni minden lehetőséget, és sokkal több lehetőségünk van, mint hinnék!”
“Mostanában nem tárgyaltam Kimivel. Úgy tűnik, másik utat választott, de ehhez minden joga megvan. Kimi egy toppilóta, de azt hiszem, rajta kívül van még honnan választanunk.”
A Magyar Nagydíj idején Fernando Alonsót is hírbe hozták a Red Bull-lal, sőt akár Jenson Button és képben lehet, Horner pedig büszke is arra, hogy milyen vonzó a csapat: “Meglepődnének, ha tudnák, kik érdeklődtek nálunk, de nyilván nem akarom rontani az esetleges tárgyalások esélyeit.”
Ami Ricciardót illeti, a csapatfőnök ezt mondta: “Daniel nagyon jól dolgozott a teszten és az elmúlt futamokon is a Toro Rossónál, de ettől még nincs kőbe vésve az előléptetés. Nagyon komoly döntés lesz ez számunkra, szóval nem akarjuk elkapkodni, minden lehetőséget megvizsgálunk.”  
Horner “Monzára, vagy nem sokkal azután” ígérte Red Bull döntését és bejelentését.
Daniel Ricciardo egyébként maga is igyekezett hűteni a kedélyeket csütörtökön:
F1: A Red Bulll még nem zárta ki Räikkönent 4


“Egyelőre nincs új hír, és amíg a Red Bulltól nem értesítenek a döntésről, addig úgy vagyok vele, hogy erre az évre van szerződésem, a következő pedig teljesen nyitott. Megtanultam már, hogy amíg nincs ott az aláírás és a bélyegző, addig semmit nem lehet biztosra venni, főleg a nem a Forma-1-ben. Sok nagynevű, vonzó pilóta van a piacon, szóval amíg nincs lefixálva a dolog, addig nem fogok ünnepelni vagy nagyon reménykedni. Egyelőre úgy tekintem, hogy még nyílt a Red Bull-ülésért folyó verseny.”