F1:  Räikkönennek a Lotus az első 2

Kimi Räikkönen menedzsere, Steve Robertson Piszkos Fred üzemmódba kapcsolt, keveri, keveri, mint a kapitány a málnaszőrt. Robertson hétfőn azt állította, hogy a 2007-es bajnok Red Bull-os tárgyalásai megszakadtak, a bajnokcsapathoz biztosan nem megy a kliense.
Úgy tűnt, a biztos anyagi háttér, és a Lotustól elcsaklizott technikai főnök, James Allison jelenléte miatt ezután a Ferrari lehet a befutó, de a menedzser szerdán már arról beszélt, hogy Räikkönen leginkább a Lotusnál szeretne maradni, csak bizonyos garanciákat vár az enstone-i alakulattól.
“Räikkönen jövője a Lotus kezében van. Ha a csapat képes megfelelő válaszokat adni neki, azaz olyan autója lesz, amivel a győzelmekért és a címért küzdhet, akkor maradni fog” – állította Robertson az Autosportnak.
A menedzser a részletekbe nem ment bele, de vannak olyan elképzelések, amelyek akár hitelt is adhatnak a kijelentésének – egyesek úgy vélik, hogy a Lotus és a motorszállító Renault szorosabbra fűzheti a kapcsolatot, ugyanis a francia gyártó nem titkoltan elégedetlen a Red Bull nyújtotta megjelenés mértékével. Ha a Renault főszponzorként visszatérne egykori gyári csapatához, az mind pénzügyileg, mind műszakilag szilárdabb hátteret biztosítana, elképzelhető, hogy Räikkönen erre vár.
A Lotus-vonal mellett persze a többi spekuláció sem halt el, szerdán felröppent, hogy Robertson és a Red Bull a hétvégén, Spában még egyszer, utoljára tárgyalóasztalhoz ül, ezért is napolhatták el Daniel Ricciardo előléptetésének bejelentését.
Emellett az interneten egyesek már tényként írtak Räikkönen és a Ferrari 2+1 evés új szerződéséről, amelyet csak bizonyos jogi részletek miatt nem jelentenek még be, de egy közismert Ferrari-közeli blogger is a maranellói vonalat erősítette azzal, hogy a napokban személyesen Stefano Domenicali állította neki, hogy a Ferrarinál 2014-ben új korszak kezdődik a pilótapolitikát illetően.
A ferraris spekulációkat erősíti a német Sport Bild is, tudomásuk szerint nemrég egy helsinki italozás közben Räikkönen azt mondta a barátainak, hogy hamarosan újra vörös overallt visel majd. A német RTL a Ferrari ajánlatát is ismerni véli: szerintük Maranellóban évi 11 millió eurós fizetést, eredményprémiumot és a motokrossz-csapatának támogatását kínálják neki.