Bár az előjelek cseppet sem voltak jók, a Mercedes a Magyar Nagydíjon magabiztos győzelmet aratott Lewis Hamiltonnal. A csapat egyre erősebbnek tűnik, így természetesen most, a nyári szünet utáni első versenyen is szeretnék továbbvinni a lendületet.
“Nagyszerű érzés végigmenni a gyors kanyarokon és különösen az Eau Rouge-t padlógázon venni. A Belga Nagydíj mindig különleges számomra, hiszen közel van Németország, szóval sok szurkolónk és néhány barátom is ott lesz a hétvégén” – mondta Nico Rosberg.
“A vonalvezetés és a pálya jellege feküdhet az autónknak, igaz, nagyon kicsi leszorítóerőt kíván, azaz teljesen más aerodinamikai csomag kell, mint a legutóbbi versenyre (a Hamilton győzelmét hozó Magyar Nagydíjra). Alig várom, hogy újra beülhessek az ezüst nyilamba, remélem, hogy eredményes hétvégénk lesz!” – magyarázta a német, akinek mindenképp jól jönne valami sikerélmény a hungaroringi kiesés után.
Míg Rosberg a magyarországi csalódást orvosolná valami jó eredménnyel, Hamilton inkább “vérszemet kapott”, és ezért vár újabb sikert.
“Jártam a gyárban, beszéltem a mérnökökkel és gyakoroltam egy kicsit a szimulátoron – nagyszerű volt látni, hogy mekkora a lelkesedés a központban. Spa egy fantasztikus pálya, nagyon élvezetes vezetni rajta. Nagyon várjuk a szezon második felét, a további alkalmakat a jó eredmények megszerzésére!”
A Mercedes motorsportfőnöke, egyben a csapat ügyvezető igazgatója, Toto Wolff is nagy bizakodással néz a Belgiumban kezdődő második félidő elé.
“Az idény első fele minden várakozásunkat felülmúlta, de ezután is keményen dolgozunk, hogy a második felében még tovább javuljunk. Papíron Spa fekszik az autónknak, Nico és Lewis pedig remekelhet majd ezen az igazi versenyzői pályán. Pillanatnyilag egy minden tekintetben erős csomagunk van, a magyarországi győzelem után pedig lendületben is vagyunk. Persze Belgiumba mindenki különleges aerodinamikai csomagot hoz, így csak pénteken derül ki, ki találta meg a legjobb megoldást.”
“A teljesítményt tekintve semmit nem vehetünk biztosra, Spa kemény helyszín a megbízhatóság tekintetében is. A kulcs, hogy jól végezzük a felkészülési munkát az edzéseken, így hozhatunk majd jó versenyeredményt.”