Bár német források már a múlt héten tényként írtak arról, hogy Kimi Räikkönen szerződést kötött a Ferrarival, a két hét múlva következő Olasz Nagydíj pedig kiváló alkalom lehetne ennek bejelentésére, a brit Autosport úgy tudja, hogy Maranellóban nem sietnek, a kérdéssel csak Monza után foglalkoznak majd érdemben. Előbb azt szeretnék látni, van-e még esélyük idén.
A Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali is ezt bizonygatta a lapnak.
“Többször is világosan elmondtuk már, hogy a pilótafelállás nem prioritás számunkra. Most az a legfontosabb, hogy a versenyzőinknek minden esélyt megadjunk a többiek legyőzésére, ehhez pedig mindannyiunknak a lehető legjobb munkát kell végeznie. Ha győzni képes autót adunk nekik, ők tudni fogják, mit kezdjenek vele. Sok szó esik a jövőről, de mi most csakis a jelenre, a bajnoki küzdelemre koncentrálunk” – mondta az olasz
Domenicali az elnök, Luca di Montezemolo korábbi éles hangú közleményére is visszautalt, miszerint most a pilótáktól kezdve az utolsó szerelőig mindenkinek össze kell kapaszkodnia, még nem futott le a bajnokság.
“Az elnökünk nyári szünet előtti szavai motivációt jelentettek, jó családfőként szólt hozzánk, imádja a csapatot. Mindannyiunknak szem előtt kell tartani, amit mondott, Spától kezdődően össze kell zárnunk.” 
“Még bármi lehetséges, tavalyi is voltunk már hasonló helyzetben. Kilenc futam, 225 megszerezhető pont – még simán elérhetők az év elején kitűzött céljaink. Tény, hogy nehéz időszakunk volt, főleg júliusban, de most reagálnunk kell, a ferrarisok pedig jók ebben. A feladat egyszerű: a lehető leggyorsabb autót kell Fernando és Felipe alá adnunk, és az ő munkájuk is fontosabb, mint bármikor.”
“Nem akarok olyan csapattagot látni, aki nem hisz az erőre kapásunkban, mindenkinek pozitív hozzáállással kell működnie a gépezet részeként, így juthatunk előrébb ebben a kulcsfontosságú időszakban. Ez itt a Ferrari, a múltunk bizonyítja, hogy sosem érhetjük be a második hellyel.”