Aki azt állítja, hogy Sebastian Vettel nem tartozik az F1 legnagyobb versenyzői közé, az Mark Webbert sem tiszteli. Ez az álláspontja Christian Horner Red Bull csapatfőnöknek, aki szerint hatalmas hiba kizárólag a gyors autónak tulajdonítani Vettel győzelmeit és vb-címeit.

“Éppen az bizonyítja Sebastian nagyságát, hogy az utóbbi években rendszeresen legyőzte csapattársát” – mondta Horner az Autosportnak. “Ha valaki ezt a teljesítményt nem ismeri el, az nagy tiszteletlenség Markkal szemben is. Mert a Red Bull minden versenyen két autót indít, és Mark is nagyszerű versenyző.”

Horner szerint arra is kár hivatkozni, hogy hiány van kemény ellenfelekből, így Vettel ellenállás nélkül szerzi a címeket. “Pont, hogy virágzó korszakát éli az F1. Olyan pilóták vannak a mezőnyben, mint Fernando Alonso, Kimi Räikkönen, Lewis Hamilton vagy éppen Jenson Button, akik mindannyian világbajnokok.”

“A gumik mindenki számára egyformák, tesztelni senki nem tud. Kifejezetten kiegyenlített a mezőny, és így még nagyobb dolog nyerni. Elismerésre méltó, hogy ilyen fiatalon ért el óriási sikereket, ráadásul évről évre erősebb lesz.”