Elkészítette féléves statisztikáit az Auto, Motor und Sport, amelyekből kiderül, hogy az év leggyorsabb pilótája Lewis Hamilton volt eddig. Noha a Mercedes angolja csak a Magyar Nagydíjon szerezte meg első idei futamgyőzelmét, átlagos rajtpozíciója a szezon első felében 2,36 volt, egy körön (átlagosan) senki nem volt gyorsabb nála.

A lista második helyére Sebastian Vettel került, a világbajnoki címvédő átlagos rajtpozíciója 2,45 eddig. Nico Rosberg viszonylag nagy különbséggel, kereken 4-es rajtpozícióval következik a harmadik helyen.

A versenyeken Vettel a legjobb pilóta, 1278 kilométeren át vezetett versenyt, amellyel magasan veri a mindössze 424 kilométerrel álló Fernando Alonsót. A technikailag legmegbízhatóbb csomagja Kimi Räikkönennek és Hamiltonnak van, a Lotus és a Mercedes egyaránt 3022 kilométert teljesített hiba nélkül. A harmadik helyen Jenson Button áll, akinek autója megbízható ugyan, de nem gyors. Közülük egyedül a finn szerzett minden versenyen pontot.

A legtöbb balesete (ütközés, megpördülés stb.) Pastor Maldonadónak volt, de sokszor keveredett kalamajkába a caterhames Giedo van der Garde is. A legtöbb technikai hiba a Toro Rossót sújtotta, míg a kerékcseréknél a Red Bull végzi a leggyorsabb, a Williams pedig a leglassabb munkát.