F1: Ilyen bizarr szituban még nem volt a Pirelli 1
F1: Ilyen bizarr szituban még nem volt a Pirelli 2

F1: Ilyen bizarr szituban még nem volt a Pirelli

F1: Ilyen bizarr szituban még nem volt a Pirelli

F1: Ilyen bizarr szituban még nem volt a Pirelli 7
F1: Ilyen bizarr szituban még nem volt a Pirelli 8
F1: Ilyen bizarr szituban még nem volt a Pirelli 9
F1: Ilyen bizarr szituban még nem volt a Pirelli 10
Fotó megosztása:
Ahhoz képest, hogy már minden csapat gőzerővel készül a következő idényre, az istállókkal szorosan együttműködő, a 2014-es abroncsokon az utolsó simításokat végző Pirellinek még nincs érvényes szerződése a következő idényre. A Pirelli megállapodása az év végén lejár, a cég, amely a csapatok nagy részével már megállapodott, eddig azonban csak ígéreteket kapott a hosszabbításról.

“Ez a legbizarrabb helyzet, ami elképzelhető” – fakadt ki Paul Hembery motorsport-igazgató. “A legtöbb érdekelttel már van szerződésünk, de ez nem egy szokásos procedúra. Megyünk előre, aláírunk a csapatokkal és promóterekkel, és dolgozunk 2014-en. Csak azt a munkát tudjuk elvégezni, amire kérnek minket.”

“Együttműködünk csapatokkal, promóterekkel, és valami folyamatban van az FIA-n belül is, szóval amíg valakitől nem hallunk mást, nincs okunk másképp csinálni a dolgokat.”

Hembery kitért arra is, hogy elcsitulóban van a nagy felzúdulás a gumik miatt. “Az utolsó két verseny remek bizonyítéka volt annak, hogy azt tesszük, amire kérnek minket. Nem volt dráma, mégis jó versenyeket láttunk.”