Nem várt győzelmet aratott számára ismeretlen gumikkal a Mercedes a Hungaroringen, amelynek hatására a csapaton belül is egyre többen kezdtek beszélni a vb-címről. A magyarországi győzelem ellenére is 48 pont azonban Lewis Hamilton hátránya, a konstruktőri versenyben pedig 69 ponttal van lemaradva a Mercedes a Red Bulltól.

Toto Wolff sportigazgató szerint most kell nagyon észnél lenni, a csapat számára fantasztikus lehetőséget kínáló 2014-es szezont nem lehet alárendelni az idei bajnoki harcnak. “Elképesztő örültség lett volna, ha fél évvel ezelőtt bajnoki álmokról beszéltünk volna” – mondta Wolff.

“Most lehetne, amit azonban látnunk kell, hogy a riválisaink fenntartható módon tudnak csúcsteljesítményt nyújtani. Pontosan ezt kell nekünk is elérnünk, az év második felére így a konszolidáció a cél, nem pedig a vb-álmok üldözése.”

Wolff szerint azt is korai lenne kijelenteni, hogy Magyarországon meglett a kulcs a gumiproblémákhoz. “Ezt nem hihetjük el, ez rossz hozzáállás lenne. Minden pálya más, most azon kell dolgoznunk, hogy az adatok kielemzése után mindenhol ugyanolyan jól tudjunk teljesíteni.”

Nico Rosberg szerint nehéz döntést kell meghoznia a csapatnak. “Kettős érzéseim vannak” – fogalmazott Rosberg. “Nagyszerű érzés minden versenyre a legjobb autóval érkezni, úgy, hogy a pole-ra és a győzelemre is gondolhatok. Másrészről viszont ott van a fejemben, hogy a változások miatt jövőre óriási lehetőség lesz előttünk. Ha nem állunk le, még szép sikereket érhetünk el ezzel az autóval, a 2014-es újításokat viszont szinte egy olyan gyári csapatra szabták, mint a Mercedes.”

Ross Brawn csapatfőnök tisztában van a megosztott fejlesztés kockázataival, de egy interjúban azt mondta, amíg van esély a világbajnoki címre, miért ne harcolhatna érte a Mercedes? A következő két verseny azért sorsdöntő lesz. “Spára és Monzára már előkészítettünk néhány remek fejlesztést” – nyilatkozta Brawn. “Meglátjuk, hogy mennek a dolgok, és aztán eldöntjük, mire koncentráljunk a szezon második felében.”