Az elmúlt időszak gazdag termést hozott az F-1 relikviákra vadászó multimilliomosoknak. Nemrég Michael Schumacher Benetton B191-ese került kalapács alá, aminek érdekessége, hogy a hétszeres világbajnok ezzel a versenygéppel szerezte első pontjait. Aki erről lemaradt, most Ayrton Senna által személyesen használt Honda NSX-el vigasztalódhat.

Ha utcai autót Senna nevéhez köthetünk, akkor az a Honda NSX. A háromszoros bajnok nem csak arcát adta a 270 lóerős vashoz, tényleg részt vett a fejlesztésben és a finomhangolásban. Suzukában úgy csapatta körbe, hogy mai napig könnybe lábad az autórajongó szem, így pedálon más nem táncol fehér zokniban és bőrcipőben!


A fekete csúcs-Honda egyike volt a három darabnak, amit a gyár Senna rendelkezésére bocsájtott. A brit eBay oldalán eladásra kínált autó a tulajdonos leírása szerint makulátlan állapotú, sőt eredeti kárpitokkal bír, ami egyet jelent azzal, hogy a legenda DNS hagyatéka ott bujkál a varrások mentén. Az elvakult hívőknek címezve, még a szőnyegben kivehető lábnyomot is belengeti az eladó, amitől talán még magasabbra kúszik a jelenleg 17,5 millió forintnál álló licit.