Csak nem akar megérkezni a Sauberhez az ígért orosz mentőcsomag, még mindig csak tárgyalásoknál tart a csapat a rejtélyes befektetőkkel. Monisha Kaltenborn, a Sauber főnöke megerősítette, hogy további késésre is fel kell készülni, az egyeztetések lassan haladnak.

Pedig az istállónak fontos lenne, hogy gyorsan pénzhez jusson, mert a Ferrari ultimátuma továbbra is érvényes: ha a Sauber augusztus végéig nem utal át 9 millió eurót (2,6 milliárd forint) az idei motorszállítói szerződés első részleteként, akkor Spában nem kap motort az olaszoktól. A helyzetet bonyolítja, hogy egyes híresztelések szerint az egész szerződést az orosz elnök Vlagyimir Putyinnak kellene jóváhagynia.

“Csak néhány bürokratikus akadály hátráltatja a szerződés aláírását” – magyarázkodott Kaltenborn, aki a Bild szerint Peter Sauber társaságában nemrég Moszkvába utazott tárgyalni.

Az Orosz Nagydíjjal közben minden sínen van, a szervezők megegyeztek a szövetséggel, így utóbbi némi késéssel ugyan, de hamarosan benyújtja a hivatalos kérelmet a versenyrendezésre. A szocsi pálya tervezéséért felelős Hermann Tilke kijelentette, hogy “száz százalékig biztos benne”, hogy a pálya időben elkészül.