Lewis Hamilton nem várt fölénnyel szerezte meg a futamgyőzelmet a Magyar Nagydíjon, holott a hőség miatt mindenki arra számított, hogy a csapat küzdeni fog a gumikopással. Ehhez képest a Mercedesnek semmilyen gondja nem volt, amelyből sokan le is vonták a logikusnak tűnő következtetést, hogy a Hungaroringen bemutatkozott, a tavalyi szerkezetet az idei keverékekkel ötvöző gumikkal a Mercedesnek kedvezett a Pirelli.

Csakhogy a gumigyártó azóta végzett a minden verseny után lefuttatott elemzésekkel, és ezekből azt gyanítja, hogy a Mercedes javulása nem a gumiknak köszönhető. “Ez a csapat egyik fejlesztésének eredménye lehet” – mondta Paul Hembery, a Pirelli motorsport-igazgatója.

“Néztük a versenyt, és arra tippeltünk, hogy előbb-utóbb problémáik lesznek, de nem így történt. Minket is megleptek, forróság volt, mindenki szenvedett. A gumiknak ehhez nem sok közük volt, ez a teljesítmény azon múlt, hogy az autó felől mekkora hőterhelés érte az abroncsokat.”

Hembery szerint csak idő kérdése volt, hogy a Mercedes megoldja problémáit, és a versenyeken is meg tudja ismételni az időmérőkön mutatott produkcióját. “Magyarországon minden remekül működött, meglátjuk, mi lesz Spában. Ha állandósítani tudják ezt a tempót, komolyan számolni kell a Mercedesszel.”