Ténykérdés, hogy Felipe Massa jövője elég bizonytalan a Ferrarinál, kifejezetten valószínű, hogy a brazil nem kap új szerződést a 2014-es szezonra. Akármilyen helyzetben is van a Ferrari, egy szabad F1-es hely a csapatnál a legértékesebbek közé tartozik, ennek megfelelően megy is a helyezkedés.

De lehet, hogy hiába, mert megtörténhet az is, hogy a Ferrari házon belülről választ, és esélyt ad pilótaakadémiája legjobbjának, a jelenleg a Marussiánál versenyző Jules Bianchinak. A francia nem zárja ki ennek lehetőségét, de nem nagyon akar beszélni erről. “Túl korai még erről beszélni” – fogalmazott Bianchi, akinek karrierjét a Felipe Massát is segítő Nicolas Todt menedzseli.

“A szezon után nézzük át a lehetőségeket és választjuk ki a legjobbat. Nem felejthetem el, hogy a Marussia adta meg számomra az esélyt az F1-es bemutatkozásra, úgyhogy ha maradok, akkor sem leszek szomorú. Elégedett vagyok a szezon első felével, különösen az első néhány versennyel.”

“Később kicsit nehezebbé váltak a dolgok, de a legfontosabb, hogy hat hónap tapasztalatot gyűjtöttem. Őszintén mondom, hogy nem ismerem a Ferrari terveit, de ha esetleg megkérdeznek, készen állok rá, hogy Maranellóba költözzek. Meglátjuk. Az is lehet, hogy csak a téli teszteken számítanak rám, de természetesen erre sem fogok nemet mondani.”