Legyen szó bármilyen élsportról, a kiélezett küzdelem felszínre hozza az érzelmeket. Elég egy vitás helyzet, hogy az adrenalinban ázó tudatban pusztító indulat gerjedjen, és a parázs vita tettlegességgel végződjön. Szerencsére a Forma-1 nem a NASCAR, így a pofozkodás, az erőszakos kakaskodás nem tekinthető mindennapi mutatványnak, mégis akad pár olyan eset, amit érdemes felidézni.

Schumacher megy Coulthardhoz! – Általában a nyakleves csak lóg a levegőben, és a józanul gondolkodó csapattársaknak, szerelőknek köszönhetően elmarad a lökdösődés. Ennek a kategóriának abszolút legérdekesebb darabja a Schumacher-Coulthard affér 1998-ban a Belga Nagydíjon. A Ferrari német pilótája komoly előnnyel, első helyen gyűrte az esős pályát, mikor hátulról fékezés nélkül telibe kapta Coulthard Mclarenjét. Az eset után három kerékkel a bokszba hajtott, majd pofonosztó szándékkal rohant a skóthoz, de a hirtelen odasereglő tömegtől nem tudott a közelébe férkőzni.


Előtte sem voltak puszipajtások, és a helyzet csak romlott az évek során, 2000-ben a skót egy előzési kísérlet után mutogatott bőszen német ellenfelének.


Temperamentum kolumbiai módra – Az elmúlt évtized forrófejű bajnokságát nagy előnnyel Juan-Pablo Montoya nyerné, egyszer egy óvatlan operatőrt akart legépelni, de a káromkodás, és a mutogatás sem állt tőle távol.


Szerencsére a hirtelen természetű versenyző megtalálta a helyét, a NASCAR-ba igazolva már bárkit nyugodt szívvel lökdöshet a pályán belül és kívül is.


Webber és Vettel rivalizálása, avagy a túlérett pofon – Korunk legjobban várt tockosa, aminek sosem kerülünk a közelébe, mégis sokak fantáziáját hozza lázba. A Red Bull pilótái között évről-évre növekvő feszültség idén ért a csúcspontjára, nyakamat rá, hogy Webber maradna a királykategóriában, ha hétvégéi versenyzéssel, és nem konfliktuskezelési továbbképzéssel telnének.


Massa szerelője fejjel zúz – 2008 pokoli év volt a Ferrari számára, Felipe Massa pár másodpercen, pár méteren bukta el világbajnoki címét. Ezt a sokkot egyik szerelője csak fizikai úton tudta feloldani, izomból belefejelve egy reklámtáblába.


Az igazi pofonosztó, James Hunt – Az ősszel érkező F-1 film, a Rush egyik fő alakja James Hunt ezernyi apróság között hirtelen természetével szolgált rá, hogy legendává váljon. Körülötte egy pályabíró sem érezhette magát biztonságban. Aki kiesése után próbálta a biztonsági szabályok betartására inteni, az valószínűleg kapott egy nevelő célzatú horgot állcsúcsra.


Kakasviadal a pálya szélén – Nelson Piquet érthető módon kissé feldúltan reagált arra, mikor a körét visszavenni készülő Salazar mindkettőjüket a pálya szélére juttatta. Pár keresetlen szóval, és egy Formula-1-es Kung Fu támadással jutalmazta a mutatványt.